Известие

Collapse
No announcement yet.

Motor control system failure при високи обороти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Motor control system failure при високи обороти.

Привет.Моята количка алфа 147 1,9 jtd 2001 ми прави следният проблем.Когато и подам стабилно газ ми вади следната грешка "Motor control system failure " и изпада в сервизен режим.След като я загася и запаля отново грешката изчезва.Забелязах че го прави само при газ по нанадолнище почти винаги,но като го правя по нанагорнище не я прави грешката а вдига доста повече обороти.На диагностика излиза проблем високо налягане.Мислех че е от дизела но при всеки дизел ми го прави.Сипвам и добавки всеки път, но пак прави същата работа.Някакви идей?

Alfa Romeo 147 JTD 2001

Отваряй и чисти соленоида на турбото.
    ex - 147 16v multijet

Comment

Имам същия проблем.
      При рязко ускорение след 3000 оборота ми изписва същата грешка. Колата не изпада в сервизен режим, а само ми свети чека. Като престой малко колата, грешката изчезва.
      156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

И при мен пренадуваше при рязко даване на газ. Оказа се, че вакумните маркучи на турбото са много напукани смених ги и проблема изчезна.
        sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
        156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

И при мене беше така.Като стигне около 150 км/ч. и падаше в авариен.Почистих соленоида на компресор през отворчетата му и се оправи.
          2002 1.9JTD 115

Comment

Първоначално публикувано от NeDkY Покажи съобщение
            Почистих соленоида на компресор през отворчетата му и се оправи.
            Toва не се прави, защото вътре има една мембрана и обикновено точно така се къса и .... здравей нов клапан.
            ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
              Toва не се прави, защото вътре има една мембрана и обикновено точно така се къса и .... здравей нов клапан.
              Да де, но знам вече двама-трима човека дет решиха да си отварят клапаните и получиха същия факс..

Така че като за начало обезмаслител през дупките, после продухване с не много силна струя....

А по темата диагностика и то в движение!!!
              sigpic
              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
              147 JTDm 140-Малката манекенка
              GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                Знам за мембраната,но не знаех ,че може и така да стане
                2002 1.9JTD 115

Comment

Някой забеляза ли, че проблема се получава при спускане а не при изкачване?...
                  Или аз не съм разбрал?
                  Грешката е за проблем с високото налягане (предполагам на горивото).
                  Съмнява ме да е управление на турбото.
                  Според мен е регулатора за налягане на горивото и/или самата помпа - блокирали клапани вътре в нея.
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                  Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Да имам греешка в компютъра за високото налягане.Мислех че е от некаачествена нафта но каквато и да сложа прави така.Ще видим Румен какво ще каже и да я правим че направо може да с еубия при изпреварване по магистрала,даже на няколко пъти беше загаснала.
                    Alfa Romeo 147 JTD 2001

Comment

Първоначално публикувано от evolintend Покажи съобщение
                      Да имам греешка в компютъра за високото налягане.Мислех че е от некаачествена нафта но каквато и да сложа прави така.Ще видим Румен какво ще каже и да я правим че направо може да с еубия при изпреварване по магистрала,даже на няколко пъти беше загаснала.
                      Щом е гаснала,значи е регулатор,сменяй и си свиркай
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                      X